Mooie prestaties tijdens de finale crosscompetitie

10 March

Atleten in opleiding/proefperiode

Posted by: Cheryl Konijn

(Atleet op de foto: Sanne Spil)

Landsmeer - Zaterdag 9 maart was het aan de junioren van TDR om zich te bewijzen tijdens de finale van de cross competitie. Om deel te mogen nemen aan deze finale dienen de atleten bij minimaal twee van de drie crosscompetities deel te nemen. De crosscompetitie is verdeeld in drie regio's; regio noord, midden en zuid. Voor elke junioren leeftijdscategorie mag de beste helft van de regio deelnemen aan de finale. Ook de junioren van TDR hebben de afgelopen maanden gestreden voor een plekje in deze prachtige finale.

De jongens U20 en U18 mochten de wedstrijd aftrappen met een 5000m. De sterkste atleten van regio noord, midden en zuid waren bij elkaar gekomen en vormden een start van wel 44 man. Aan de startstreep stond ook Nariño Renfurm. Renfrum moest strijden voor zijn plek, maar wist met een tijd van 18'43 als 15e junior U18 binnen te komen. Sepp Schulte zat hier niet ver achter en werd 17e bij de jongens U18 in een tijd van 18'49. Ten slotte had Figo Heijliger zich ook gemeld voor de start. Heijliger kwam over de finish in een tijd van 19'30. Hiermee behaalde hij de 24e positie bij de jongens U18.

Vervolgens was het aan de meisjes U20 en U18 om het 3000m parcours aan te vallen. Hier stond Sanne Spil, samen met nog 29 andere meiden, aan de start. Spil hield haar hoofd koel en kwam in een tijd van 13'02 over de finish. Spil bemachtigde hiermee een mooie 10e plek. Spil maakte tijdens de wedstrijd ook deel uit van de ploeg AV Castricum. Deze ploeg vormde zich 4 vrouw sterk, waarvan Spil als tweede over de finish kwam. Met deze prestatie wist de AV Castricum derde te worden in het ploegenklassement.

Tenslotte mocht Nout van der Kolk zich laten zien op de 3500m bij de jongens U16. Hier stonden wel 65 junioren aan de start. Ondanks deze overvolle start wist van der Kolk een goede positie te pakken. Van der Kolk hield het tempo hoog en wist hiermee de rest van het veld te lossen. Met wel een voorsprong van zes seconden kwam van der Kolk als eerste over de finish. Dit wist van der Kolk te doen in een tijd van 12'20.