Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite & High Potentials

Wegatleten testen vorm tijdens de Bredase Singelloop

  • door TDR
  • op 09-10-2018
  • 0

Butter Bredase Singelloop

BREDA – Het wegseizoen is in volle gang. Voor de wegatleten was de halve marathon tijdens de Bredase Singelloop hét moment om de vorm te testen. Met succes. Met verschillende podiumplaatsen en toptijden laten de wegatleten zien op de goede weg te zijn.

Butter en de Vries 1e en 2e Nederlanders
Voor Michel Butter was dit niet zomaar een wedstrijd. De halve marathon was een belangrijke test richting de Amsterdam Marathon. De ervaren marathonloper stond zondag al voor de 7e keer aan de start tijdens de Bredase Singelloop. Deze editie had een uniek karakter. De wedstrijd werd namelijk deel van een marathontraining. Michel: “De coach wilde dat ik een goede wedstrijd liep maar niet super scherp aan de start stond. Daarom maakte we wat meer volume gedurende dag.” Butter begon de ochtend samen met teamgenoot Edwin de Vries met een duurloopje. Vervolgens werd er iets langer dan normaal ingelopen en moesten beide heren de wedstrijd “slim” benaderen. Butter: “Het was de bedoeling om of vlak te lopen of de tweede helft te versnellen.” Butter werd 1ste Nederlander met een tijd van 1:04:50 door de tweede helft iets te versnellen. “Ik ben tevreden over het resultaat, alle vizieren zijn nu gericht op de Amsterdam Marathon”, aldus een opgetogen Butter.

De Vries laat zien dat zijn carriére als wegatleet steeds beter zijn vruchten begint af te werpen. De Overvener moest net als Butter gedurende de dag volume maken met als doel niet te scherp aan de start te staan. Met 1:05:36 loopt De Vries maar minder dan een halve minuut boven zijn PR en laat hij zien er sterk voor te staan richting de Amsterdam Marathon. De Vries: “Het was een mooie test richting de Amsterdam Marathon, nog één specifieke training en dan is het tijd om te taperen”, aldus een gretige De Vries.

Ambroise Uwiragiye, oftwel Uwi wordt 22ste in totaal en laat met 1:07:30 zien de stijgende vorm te pakken te hebben. Uwi: “Ik hoopte onder de 1:07:00 te lopen, helaas is me dit niet gelukt. Sinds Tilburg Ten Miles en de Dam Tot Damloop heb ik een grote stap gemaakt, daar ben ik heel blij mee”.

Voor Sten Stoltenborg was het een mindere dag. De atleet kon niet zijn draai vinden en eindigde in een teleurstellende tijd van 1:11:29.

Ummels maakt opmars als wegatleet
Bo Ummels proeft de laatste maanden aan het leven van een wegatleet. De Maastrichtenaar liet in Tilburg op de 10 km en tijdens de Dam Tot Damloop al prachtige prestaties zien. Vandaag was het weer raak. De atletenhuisbewoonster kwam tot 1:15:48 en verbeterde haar PR met maar liefst 3 minuten. Tevens werd ze hiermee 8ste vrouw in totaal en haalde ze een podiumplaats bij het klassement van de Benelux. “De eerste 5km kwam ik iets te hard door, daarna nam ik wat gas terug en besloot ik mijn eigen tempo op te pakken. Hierdoor liep ik de rest van de wedstrijd op een constant tempo.” Aldus een opgetogen Ummels die de volgende wedstrijd aan de start staat bij de 4Mijl van Groningen.

Inge De Jong loopt laatste wedstrijd voor TDR
Voor De Jong was het de laatste wedstrijd in het TDR tenue. De basisschoollerares werd 15e vrouw in totaal met een tijd van 1:21:06. “De afgelopen maanden ben ik al flink aan het afbouwen geweest dus met het niveau wat ik momenteel heb is dit prima. Ik heb vooral genoten van de wedstrijd en de ambiance.” Aldus een tevreden De Jong die in de toekomst als adviseur voor wegatleten verbonden zal blijven aan Team Distance Runners.

Eva van Zoonen werd 17e vrouw en eindigd in 1:22:06.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.