Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Regenachtige Damloop decor voor een mooie wedstrijd

  • door TDR
  • op 25-09-2018
  • 0

Butter Damloop 2018

AMSTERDAM/ZAANDAM – Het is een klassieker in de wegatletiek en voor vele recreanten een “must do”, de Dam tot Damloop. Dit jaar waren de weersverwachtingen niet al te goed, maar dat weerhield niet veel atleten om PR’s te lopen. Namens TDR stonden er maar liefst 10 atleten aan de start in Amsterdam en finishte in Zaandam 5 atleten met een persoonlijk record.

Butter 4de Nederlander
Michel Butter stond als een van de favorieten voor het Nederlandse podium aan de start. Tijdens de wedstrijd voegde Butter zich in grote groep van 10 man, waar hij zich de eerste 10 kilometer gedeisd houdt. Gezien de marathonvoorbereiding was een opbouwende race belangrijk. De laatste 5 kilometer liet Butter zich meer zien en trok hij de hele groep uit elkaar met een harde versnelling. De Nederlanders Futselaar en Ali Mohamed konden mee met de versnelling en wisten Butter het laatste stuk er net af te sprinten. Choukoud werd eerste Nederlander ver voorin het veld, waardoor Butter als 4de Nederlander eindigde in een tijd van 48’48”. Dit is anderhalve minuut sneller dan de Tilburg Ten Miles. Dit geeft een positieve indruk over de voortgang van zijn marathonvoorbereiding. “Ik ben blij met mijn vooruitgang, het geeft veel vertrouwen voor de Amsterdam Marathon,” aldus een tevreden Butter.

Teamgenoot Edwin de Vries, die ook volop in zijn marathonvoorbereiding zit, was nog wat vermoeid van de zware trainingsweek en finisht in een tijd van 50’41”.

Sten Stoltenborg liep een hele sterke wedstrijd. Na zijn hoogtestage in Sankt Moritz boekt de Hoofddorper een flinke vooruitgang, dit jaar was hij alweer 2 minuten sneller dan vorig jaar. Stoltenborg kwam in een zeer net PR van 52’03” over de finish in Zaandam. “Ik kan altijd echt genieten van een wedstrijd in de regen. Ik was behouden gestart en had veel strijd in de laatste kilometers die ik in mijn voordeel kon beslissen”, aldus een zeer tevreden Stoltenborg. Ambroise Uwiragiye komt met 52’19” niet ver achter Stoltenborg over de streep.

Bram Anderiessen debuteerde op de 10 Engelse mijl, hij liep als training een opbouwende race en wist na 10 kilometer te kunnen versnellen. Anderiessen finisht in een tijd van 54’01”.

Ummels loopt dik PR
Bij de vrouwen is het Bo Ummels die hogen ogen gooit. De langeafstandloopster loopt een opbouwende race en finisht in een persoonlijke record van 57’03”. Ummels is goed in vorm voor de halve marathon van Breda. “Na een korte periode van alternatief trainen ben ik enorm blij met dit resultaat. Ik heb veel zin in de halve marathon over 2 weken in Breda,” aldus een opgetogen Ummels.

Tweelingzus Britt heeft de Dam tot Damloop als harde training benadert en loopt een mooie tijd van precies 1:00’00”. Eva van Zoonen, winnares van het brons op de NK halve marathon, loopt ook een PR , die aangescherpt is naar 1:00’47”. Lotte Krause, die een opbouwende trainingswedstrijd liep, mocht haar klokje stilzetten op 1:02’03”. Inge de Jong genoot misschien nog het meest van iedereen en dat mocht maar liefst 1:02’10” duren.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.