Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Twee podiumplaatsen bij Tilburg Ten Miles

  • door TDR
  • op 04-09-2018
  • 0

De Vries Tilburg Ten Miles

TILBURG – Jaarlijks vindt de CZ Tilburg Ten Miles plaats op de eerste zondag van september, en geldt als één van de sterkste wedwegstrijden in Europa. Met een kleine delegatie was TDR vertegenwoordigd bij de Tilburg Ladies Run 10 km en de CZ Tilburg Ten Miles. Met twee Nederlandse podium plekken was het een succesvol weekend te noemen.

Ummels stunt bij de Tilburg Ladies Run 10km
Voor TDR begon de dag met de Tilburg Ladies run, met deelnemers in de naam van Bo Ummels, Eva van Zoonen en Inge de Jong. Om exact 12:15 begon de wedstrijd die sterk bezet was met wereldtoppers en Nederlandse toppers. Ummels, net terugkomende van een trainingsstage uit Zwitserland, wist haar uitstekende vorm te verzilveren met een overall top 10 positie. De kopgroep wist meteen weg te snellen en de eerste vier kilometer kon ze profiteren van de achtervolgende groep waar zij ook deel van uitmaakte. Ze voelde zich sterk na deze vier kilometer en vanaf dat moment besloot ze de kop van het groepje te nemen en langzaam weg te versnellen om het gat met Julia van Velthoven te dichten, die op kleine afstand voor haar liep. Bij kilometer 5,5 kon Ummels haar passeren en werd het een solorace om uiteindelijk de finish te bereiken als negende overall en tweede Nederlandse in een klein PR van 34:41. “Ik ben erg tevreden met mijn race. Ik voelde me erg sterk bij kilometer 4 en besloot de gok te wagen om te versnellen uit het groepje. Het heeft gelukkig goed uitgepakt!”, aldus een tevreden Ummels.

Een kleine drie minuten later kwam Van Zoonen over de finish. Ze finisht in een tijd van 37:29 en wordt daarmee 17e overall. Erg tevreden over de race is ze niet. “Het ging niet zo goed, ik wilde eigenlijk een tijd in de 36 minuten lopen.” Ook De Jong, die een minuut later dan van Zoonen binnen kwam, was niet tevreden over de gelopen race. “Ik liep een zware race, ik had geen power in mijn benen vandaag”, aldus een teleurgestelde De Jong. Over een kleine drie weken zullen ze revanche nemen tijdens de Dam tot Damloop.

De Vries snelt naar podiumplaats
Anderhalf uur na de start van de Tilburg Ladies 10 km, ging de CZ Tilburg Ten Miles van start. Michel Butter, die een geslaagde wedstrijd liep in Hem vorige week, stond samen aan de start met de net uit Sanktz Moritz teruggekeerde Edwin de Vries en Sten Stoltenborg. Ook Ambroise Uwiragiye stond klaar voor het startschot. Het was De Vries die voor TDR als eerste over de finish kwam, met een mooie 12e plek overall, en een derde plek bij de Nederlandse mannen, in een tijd van 50:10. Vlak voor de start van de wedstrijd werd hij voorgesteld aan het publiek. “Ik vond het heel gaaf om voorgesteld te worden. Toen we van start gingen, merkte ik dat het heel gemakkelijk ging”, vertelt de marathonloper. Aanvankelijk liep hij samen met de Belg Nick van Peborgh en de Nederlandse Mohamed Ali. “Tot 3.5 km kon ik met hun mee, maar het tempo lag iets te hoog en ik besloot mijn eigen tempo te lopen. Ik wist deze positie tot het eind vast te houden en ik ben trots op de manier hoe ik heb gelopen! De komende weken ga ik goed doortrainen om een betere atleet te worden”, aldus een heel tevreden De Vries. Met deze geslaagde test laat De Vries zien uitstekend op weg te zijn naar de Amsterdam Marathon komende oktober.

Drie seconden achter De Vries kwam Butter over de finishlijn in een tijd van 50:13 minuten. Butter liep de 10 Engelse mijlen als prikkel in zijn voorbereiding richting de Amsterdam Marathon en zijn plan was om goed strijd te leveren met de concurrenten. Het groepje waar Butter in zat opende de eerste 5 kilometer in 15:17 minuten, een stukje achter het groepje waar De Vries zich in bevond. Bij 10 kilometer was het gat met de Vries inmiddels opgelopen tot 20 seconden, waarop Butter besloot te versnellen en te gaan jagen op zijn teamgenoot. Hij naderde de Vries op een paar seconden, maar het was niet voldoende. “Het was een mooie race. Ik kreeg het zwaar in het laatste deel van de wedstrijd en moest een paar keer flink mijn best doen om het gat te dichten. Jammer dat ik mijn teamgenoot niet kon inhalen, maar het was de juiste prikkel. Het belangrijkste was dat het een leuke wedstrijd was met strijd met teamgenoten. Deze wedstrijden helpen mij om door te groeien en om de komende periode beter te worden; op naar de volgende!” aldus een tevreden Butter.

Op een 28e plek overall kwam Uwiragiye over de finish in 53:20 na een goed geleverde strijd. Na twee dagen eerder een 5000 meter gelopen te hebben op de baan, lijkt de marathonloper goed in vorm te zijn. Een kleine twee minuten later komt Stoltenborg over de finish na een zwaar geleverde strijd. “De eerste twee kilometer liepen prima, maar daarna was het in één keer op”, aldus een teleurgestelde Stoltenborg, die de finish passeert op een 45e plaats.

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.