Intranet ➔
  • Categorie: Nieuws, Team: Elite

Wegseizoen geopend in Hem

  • door TDR
  • op 28-08-2018
  • 0

Butter Hemmeromloop

HEM – Terwijl de meeste atleten van TDR net de laatste baanwedstrijden hebben gelopen, ging het wegseizoen voor een ander deel van de atleten van start in Hem. Michel Butter, Ambroise Uwiragiye, Inge de Jong en Bo Ummels gingen van start op de 10 kilometer tijdens de Hemmeromloop.

Butter derde

De Hemmeromloop is een mooie gelegenheid voor de atleten om hun vorm te testen, aangezien naast de nationale (sub)top, ook internationale deelnemers aan de start staan. Vanaf het begin van de 10 kilometer vormde er een kopgroep van zeven mannen, waar het tempo vrij rustig lag. Na twee kilometer was het de Keniaanse Noah Kibet die een forse versnelling plaatste. Van de kopgroep was Michel Butter de enige die reageerde op deze demarrage en hij kon aanhaken bij Kibet. Al snel ontstond er een gat met het achtervolgende groepje en Kibet versnelde steeds harder. Butter probeerde mee te gaan, maar zijn benen liepen vol en hij moest uiteindelijk lossen. Butter besloot om zich te laten terugzakken in de achtervolgende groep, om daar te herstellen en het daarna af te maken. “Dat ging goed, bij kilometer 6 was ik terug in de groep, daar kon ik 2 kilometer herstellen en vanaf toen ben ik weg versneld”, aldus Butter. Het gat leek te zijn gemaakt voor een tweede plaats, totdat Paul Zwama met een felle eindsprint vanuit de groep kwam opzetten en over Butter heen ging. “Daar had ik jammer genoeg geen antwoord op. Ik heb wel weer genoten van het racen, leuk om op deze manier tactische beslissingen te nemen. De komende periode ga ik meer wegwedstrijden lopen” aldus Butter die uiteindelijk finishte als derde in een tijd van 30:43 minuten. 

Op de negende plaats in een tijd van 31:52 minuten kwam Uwiragiye over de finish. De hele wedstrijd was hij in een strijd verwikkeld met Christaan Bosselaar, maar moest de laatste ronde toch zijn meerdere erkennen in zijn concurrent. Uwiragiye, die volop in voorbereiding is voor de marathon van Amsterdam, werkte nog een training af na de finish. “Ik ben redelijk tevreden waar ik nu sta”, aldus Uwiragiye, voor wie er de komende periode meer wegwedstrijden op het programma staan.

Ummels tweede

Ook bij de vrouwen stond er een internationaal deelnemersveld aan de start. Al vanaf de start was het de Keniaanse Tabita Gechia die een gat wist te slaan met de overige concurrentes, en die de winst ook niet meer zou afgeven. Net teruggekomen van een trainingsstage uit Zwitserland wilde Bo Ummels haar vorm testen. “Het gat met de eerste vrouw was al snel gemaakt en daarna heb ik zelf van groepje naar groepje kunnen lopen en geprobeerd om zo hard mogelijk over de finish te komen”, aldus Ummels. Na een doorkomst van 17:38 op de 5 kilometer wist ze de laatste ronde nog te versnellen om te finishen als tweede in een tijd 35:05 minuten. “Ik ben tevreden en kijk uit naar de komende wegwedstrijden”.

Als vierde in een tijd van 37:49 wist Inge de Jong haar 10 kilometer te voltooien. Enigszins teleurgesteld kwam De Jong over de finish. “Het ging niet geweldig vandaag, het liep vanaf het begin niet gemakkelijk. Het was een mooie opwarmer voor Tilburg”, aldus De Jong die doelt op de Tilburg Ten Miles die volgende week zal plaatsvinden en waar zij de 10 kilometer zal gaan lopen. 

Gerelateerde atleten


000
Reacties
  • Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit bericht.